Opret ad hoc-gruppe

Hvis du har en ide til at etablere en ad hoc-gruppe i ROAL, så har vi udarbejdet nogen retningslinjer og et materiale til inspiration.

Netværk i Jylland

Ad-hoc-gruppen arbejder med følgende emner:

  • Læse og skriveteknologier i undervisningsmiljøet.
  • IT som kvalificerende redskab.
  • De tekniske og programmelle løsninger, skal facilitere elevernes fortsatte inklusionsmuligheder i hjemklassen i grundskolens normalklasser.
  • Vejlederrollen i forhold til opgaven med anerkendende kollegavejledning, sparring med kolleger, forældre og ledelser på skolen.
  • Udgangspunktet for både den konventionelle og den digitale læse-skriveudvikling, er elevens anvendelse af digitale materialer LST og anvendelse i elevens normale læringsrum, inkluderet i hjemklassen.
  • Thisted, Skive og Aarhus kommuner tager initiativ til etablering af gruppen. Det er meningen at den efterfølgende organisering aftales blandt deltagerne. Hold øje med annonceringen i Ordblindenetværket, ROALs hjemmeside og NOTA´s hjemmeside.

Da der er langt fra syd til nord og omvendt i Jylland, er der forsøgt at oprette lignende grupper i både nord og syd. Det første møde i Nord har været afholdt i Aalborg. Mødet i Midt er åben for alle interesserede – mail til Visti Søvsø Hansen.

Elever med gul score i Ordblindetesten

Præcisering af testvejlederes kvalifikationer

Ad-hoc-gruppen har arbejdet med at præcisere testvejledernes kvalifikationer i forbindelse med national ordblindetest (på grundskoleniveau). Se forslaget under produkter.